Cum găsesc chirii ieftine: 7 sfaturi utile

  Salutare Călătorilor! La moment toți suntem prinși de situație și stăm acasă. Inevitabil, situația se va schimba mai devreme, sau mai târziu! Iar până atunci am putea folosi timpul liber pentru a învăța unele secrete despre călătorii: cum putem economisi banii, sau unde și cum să căutăm cele mai bune prețuri pentru zboruri și chirii.

  Articolul precedent a fost despre companiile low-cost și unde își ascund ei cele mai joase prețuri. Articolul îl găsiți aici. Iar în acest articol mă voi împărți cu experiența mea de a căuta și închiria hoteluri, apartamente, camere în apartament, sau hosteluri, la prețuri adecvate. Despre ceea cu ce se deosebește hotelul de hostel, sau guesthouse, puteți citi aici, în unul din primele articole de pe acest blog. 

  La moment avem o mulțime de platforme, unde putem închiria apartamente, hoteluri, case, vile, hosteluri, guesthouse-uri, camere, sau chiar loc în cort undeva în pădure. Din toate serviciile existente, eu folosesc doar patru: Airbnb, Booking, Hostelworld și HotelsCombined. Ca să nu vă obosesc cu mult text, despre toate aceste aplicații, citiți în postare de pe canalul nostru de Telegram . Acolo găsiți o scurtă descriere, plusurile și minusurile fiecărui serviciu.

  Deci, hai să începem!

1. Rezervați din timp

  E foarte simplu și pe înțelesul tuturor, dacă începeți a căuta chiria cu mult timp înainte, de exemplu 3 – 4 luni până la călătoriei, evident veți avea mai multe șanse de a găsi ceva interesant și la un preț  bun.  

2. Comparați prețurile 

  Atunci când găsiți un hotel, de exemplu care v-a plăcut, nu vă grăbiți să faceți  rezervarea. Intrați mai întâi pe site-ul HotelsCombined, care e un motor de căutare printre toate serviciile de rezervarea a hotelurilor, care caută și compară prețurile, cum ar fi Skyscanner, sau Aviasales printre companiile aeriene. 

Cum funcționează:

 1. Introduceți denumirea hotelului care vă interesează, sau dacă nu aveți, atunci pur și simplu orașul în care aveți de gând să mergeți.
 2. Introduceți perioada, adică data de check-in și data de check-out.
 3. Introduceți numărul de persoane.
 4. Apăsați Search.
  Deci, e foarte simplu!
  0_IMG_20200320_141641_592

   Site-ul va căuta printre toate serviciile posibile, unde este reprezentat acest hotel și va afișa toate rezultatele. Rămâne doar să alegeți cel mai convenabil.

3. Căutați promoții 

  Absolut toate platformele, periodic au promoții la un hotel, sau altul. Dacă începeți a căuta chiria din timp, aveți toate șansele să beneficiați de așa o promoție. De exemplu, puteți găsi un hotel de 4 stele, la preț de 3, sau chiar 2 stele. 

 

4. Reducere pentru prima rezervare

  Acest sistem lucrează doar la Airbnb, unde puteți închiria un apartament, sau cameră în apartament. Deci, dacă încă nu sunteți înregistrați pe Airbnb, dar aveți pe cineva care deja este înregistrat acolo, el sau ea vă trimite link-ul cu invitația, după care vă înregistrați și fiecare din voi primește câte o sumă de bani. Cel care închiriază, primește până la 35 EURO pentru prima rezervare, iar cel care a invitat, va primi 21 EURO, pe contul său Airbnb,  imediat ce primul va merge în acea călătorie. 

  Dacă aveți mulți prieteni care au de gând să călătorească, puteți să-i invitați pe Airbnb și să vă achitați chiriile din creditul primit de la platformă.

  Dacă încă nu sunteți înregistrați și nu aveți de la cine primi link-ul cu invitație, vă las linkul meu, după care puteți primi 35 EURO pentru prima rezervare. Link-ul îl găsiți aici.

5. Rezervarea pentru azi

  E un pic riscant, dar merită de încercat! Nu aș recomanda această metodă, în cazul în care mergeți în sezon într-o zonă, sau oraș popular, atunci la sigur nu va funcționa. Pentru alte perioade, sau zone mai puțin turistice, e perfect. 

  Cum funcționează? Ca și în cazul cu avioanele, hotelurile au zile când o bună parte din camere sunt pustii. În așa fel administrația ar fi gata să vă ofere o reducere bună la aceste camere, decât să le lase pustii. 

Aici puteți proceda în felul următor: 

 1. Folosiți platformele pentru închiriere, în ziua în care aveți nevoie de cazare, unde multe hoteluri, în cazul în care nu toate camerele au fost ocupate, vă vor oferi o reducere bună.
 2. Folosiți platformele pentru închiriere, în ziua în care aveți nevoie de cazare, găsiți denumirea hotelului care v-a plăcut, căutați hotelul în Google și scrieți-le, sau sunați direct la ei. În așa fel vă puteți înțelege la o reducere.
 3. Folosiți platformele pentru închiriere, în ziua în care aveți nevoie de cazare, găsiți adresa hotelului care v-a plăcut și mergeți direct la ei. În așa mod vă puteți înțelege cu recepția pentru o reducere bună, anume pentru acea zi, în cazul în care au camere libere.

  Toate acestea pot funcționa doar cu platformele de închiriere a hotelurilor, sau hostelurilor, cu Airbnb așa ceva nu va funcționa.

6. Rezervare direct de pe site-ul hotelului

  La fel cum am scris mai sus, atunci când găsiți un hotel, care v-a plăcut, nu vă grăbiți să faceți rezervarea. Intrați mai întâi pe site-ul oficial al hotelului, pe care ușor îl găsiți în Google și cel puțin informați-vă care sunt prețurile la ei. Uneori prețurile de acolo pot fi mai joase decât pe platformele de rezervare. Această metodă funcționează rar, fiindcă majoritatea platformelor au înțelegeri cu hotelurile și au prețuri speciale, dar cine știe, uneori poate funcționa. Așa că dacă aveți suficient timp, vă recomand să încercați!

7. Rezervați cât mai aproape de centru

  Toți cunoaștem că hotelurile, sau apartamentele care se află undeva departe, la marginea orașelor, sau chiar în suburbii, costă mult mai ieftin! Dar nu uitați că pentru a ajunge acolo, veți avea nevoie de transport, care în majoritatea orașelor, cel puțin europene, e scump. Plus, nu uitați despre  timpul pe care îl pierdeți în drum. De aceea dacă merge vorba de câteva zeci de euro diferență, vă recomand să căutați chirie cât mai aproape de centru, sau de locurile pe care aveți de gând să le vizitați. Nu e nevoie chiar în centru, distanța de 1 – 2 km, ar fi ok. 

  De exemplu pe Booking, sau Hostelworld, sunt arătate distanțele hotelurilor, sau hostelurilor față de centru, încă până la rezervare. Airbnb de exemplu, vă arată locația exactă, doar după achitare.

Booking. Aici vedeți distanța locației până la centru:
0_IMG_20200320_141636_970

Hostelworld. La fel:
0_IMG_20200320_141829_147

Bonus. Cele mai bune chirii, în care am stat

Vilnius, Lituania

Apartament studio, din centrul orașului Vilnius, închiriat de pe Airbnb . Am stat aici 2 zile, în iunie 2018. Perfect pentru 2 persoane. Link-ul pentru chirie, îl găsiți aici.
0_IMG_20200320_141647_383

Gdansk, Polonia

Apartament studio, din centrul orașului Gdansk,  închiriat de pe Airbnb. Am stat aici 3 zile, în decembrie 2019. Perfect pentru 2-4  persoane. Link-ul pentru chirie, îl găsiți aici.
0_IMG_20200320_141651_859

Achi, regiunea Guria, Georgia

Casă (guesthouse) în inima munților, din satul Achi. Ne-au adus aici prietenii din Georgia. Am stat 3 zile, în iulie 2019. Perfect pentru 2 – 12  persoane. Link-ul pentru chirie, îl găsiți aici.
0_IMG_20200320_141737_467

Această casă are două plusuri mari: Mama Natură, care e peste tot și proprietara casei – Nino, pe care după ce o cunoști, rămâi prieten pentru toată viața!

La 10 m de poarta casei curge râul Achi. Zgomotul apelor reci de munte, va fi auzit în orice colț al casei!
0_IMG_20200320_141751_167

Tbilisi, Georgia

O cameră într-un guesthouse din apropierea centrului orașului Tbilisi, închiriat de pe Airbnb. Am stat aici o zi, în iulie 2019. camera e perfectă pentru 2-3  persoane. Link-ul pentru chirie, îl găsiți aici.
0_IMG_20200320_141643_440

La fel ca și în cazul de mai sus, plusul acestei chirii, e proprietara Marina! O femeie superbă, cu un suflet tânăr! Dacă ajungeți la ea, neapărat să-i ziceți că sunteți din Moldova!
0_IMG_20200320_141745_412

Amman, Iordania

Cameră în casă cu o vârstă de peste 100 de ani, situată la vreo 2 – 3 km distanță de centrul orașului Amman, închiriat de pe Airbnb. Am stat aici 3 zile, în noiembrie 2019, camera e perfectă pentru 2 – 4  persoane. Link-ul pentru chirie, îl găsiți aici.

Curtea casei:
0_IMG_20200320_141655_662

Spațiu comun:
0_IMG_20200320_141658_289

Camera în care am stat:
0_IMG_20200320_141700_290

  La fel, plusul a fost societatea de acolo, adică oamenii din Shams Community. Oameni moderni, toleranți. deschiși, prietenoși și foarte simpli, adunați din toate colțurile lumii. Comunicarea cu ei a fost o mare plăcere pentru mine!

Catania, Sicilia, Italia

  Cameră în apartament, situat în cel mai înalt bloc din tot sudul Italiei (20 etaje), centrul orașului  Catania, închiriat de pe Airbnb. Am stat aici o zi, în aprilie 2019. Perfect pentru 2 persoane. Link-ul pentru chirie, îl găsiți aici.

  Plusul acestei chirii, sunt view-urile care se deschid din orice geam al apartamentului. Din cameră se vede tot orașul și marea Ionică, iar de la bucătărie, vulcanul Etna. Vă recomand să vă treziți mai devreme, pentru a prinde răsăritul: e magnific!

Orașul Catania și marea Ionică:
0_IMG_20200320_141646_067

Vedere de la bucătărie. Vulcanul Etna, scăldat în primele raze  de soare:
0_IMG_20200320_141650_594

Tuzla, Bosnia și Herțegovina

Cameră în casă (guesthouse), situată la vreo 2 km distanță de centrul orașului Tuzla, închiriată de pe Booking. Am stat aici o zi, în august 2019, camera e perfectă pentru 2  persoane. Link-ul pentru chirie, îl găsiți aici.

Curtea casei:
0_IMG_20200320_141706_093

Camera în care am stat:
0_IMG_20200320_142002_055

  Plusul chiriei este atmosfera Balcanilor!

  Prieteni, în afară de Wagabond, în Telegram mai sunt două canale moldovenești, care la fel ca și canalul nostru vă ajută să călătoriți ieftin, doar că ambele au content în limba rusă, dar nu văd vreo problemă. Primul, e cel mai vechi și cel mai mare canal despre călătoriile bugetare – Бюджетные путешествия. MD și al doilea, care a crescut destul de repede e Бюджетные Путешествия Молдова.
Vă recomand să vă abonați la ambele, pentru a avea mai multe surse de informație!

Linkuri utile:
Wagabond în Facebookîn Telegram, în Instagram.
3G internet ieftin pentru călătorii: https://teztele.com?ref=13744

  Vă mulțumesc pentru că citiți acest blog, pentru răbdare, like, dislike, share, și comentarii!

  Călătoriți, descoperiți lumea, cunoașteți oameni noi, fiți deosebiți și nebuni!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s