Cum găsesc cele mai bune prețuri, la companiile low-cost

  Salutare Prieteni! Cum vă petreceți timpul? S-au cam limitat ofertele de zboruri pentru primăvară, sau cel puțin nu este claritate, dar sunt sigur că în curând va fi bine și vom începe din nou a călători. A fost anulată călătoria noastră de la sfârșitul lunii în Portugalia, pe care o așteptam cu nerăbdare, dar asta e situația. Am schimbat dățile pentru mai târziu și acum așteptăm. Apropo, în toată situația aceasta cu schimbarea și anularea, Ryanair și Airbnb, au avut ca de obicei o atitudine la nivel, față de clienții săi! Un Mare Mulțumesc lor!

   Voi cum treceți peste toate acestea? Ați avut călătorii, care au fost anulate? Scrieți în comentarii!

  La fel ca și articolul precedent, despre aeroporturi, acesta e un articol informativ, care pe viitor vă va ajuta să faceți economii de bani și să găsiți cele mai joase prețuri pentru destinațiile dorite! 

  Pe parcursul a trei ani de călătorii active, am acumulat o experiență bogată de a  procura bilete cu 15, 12, 9, sau chiar 5 EURO. Vreau să vă povestesc unde se ascund aceste prețuri frumoase și cum le putem găsi! 

  La moment există două tipuri de companii aeriene:

 • Companiile clasice, din care fac parte: Air Moldova, Turkish Airlines, МАУ, Aeroflot, KLM, Air France, Tarom și multe altele. Deci acestea aterizează în principalele aeroporturi și de obicei hrănesc la bord.
 • Companiile low-cost, din care fac parte: Wizzair, Ryanair, EasyJet și altele. Acestea de obicei aterizează în aeroporturile mici, undeva departe de oraș, nu hrănesc la bord, adică mâncarea costă bani și orice alt serviciu la fel costă bani. Dar un bilet la ei costă de câteva ori mai ieftin, decât la companiile clasice. Despre companiile low-cost- și ce reprezintă acestea citiți în acest articol

  Astăzi vreau să vorbesc despre companiile low-cost și cum să găsiți cele mai bune prețuri, printre toate ofertele lor! Low-costeri există o mulțime, dar voi vorbi doar despre Ryanair și Wizzair, care zboară de pe aeroporturile din apropierea țării noastre. 

  Chiar și la low-costerii biletele nu sunt mereu ieftine. Există așa situații când pe aceeași rută, dar pentru diferite dăți, prețurile diferă mult. De exemplu Chișinău – Viena, sau Iași – Milano, în unele zile poate fi 9, sau 15 EURO într-o direcție, iar în alte zile 50, sau chiar 70 EURO. Scopul nostru este să găsim cel mi ieftin bilet și avem la dispoziție doua metode: 

 1. Pur și simplu să verificăm fiecare dată, până găsim  cel mai bun preț.
 2. Găsim pe site-ul low-costerului butonul “Calendarul Prețurilor Joase”, ceea ce e mult mai eficient. 

  Hai să vă arăt cum funcționează și unde sunt ascunse aceste butoane magice. Începem cu Ryanair.

Ryanair

  O mică remarcă! Eu personal, mereu cumpăr biletele doar pe sit-urile oficiale ale companiilor, așa e mult mai ieftin. Deci:

 1. Deschideți site-ul Ryanair.
 2. Găsiți și apăsați butonul Plan.
  321
 3. Se va deschide Explore, după care mergeți până jos până la Fare Finder. Anume de acest buton aveți nevoie. Apăsați.
  1245
 4. Se va deschide următoarea pagină. Alegem aeroportul de plecare, de exemplu București și destinația de exemplu Anywhere (oriunde) și costul, de exemplu până la 20 EURO. Putem alege cateva sume automate: până la 20 EURO, 50, 60, 80, 100, 120 și 150. Sau introduce de sine stătător suma dorită. Apasăm Let’s Go.
  Безымянный 3
 5. Site-ul ne va arăta unde putem zbura pentru  sumă de 20 EURO și perioada zborului. Nu uitați că zborul e doar într-o direcție. Dar puteți alege și în ambele.
  Aici vedem Atena, Berlin, Bologna, Bruxelles…
  Безымянный 4
 6. Sau Edinburgh, Kavala, Londra, Madrid, Milano, Palermo.
  Безымянный 5

  La fel putem alege perioada, sau lăsăm Anytime (oricând).

  Acum să vedem varianta cu alegerea unei destinații concrete: 

 1. Ne întoarcem și dăm click pe Fare Finder.
 2. Alegem aeroportul de plecare, de exemplu București și destinația, de exemplu Amman (Iordania) și costul, de exemplu până la 50 EURO. Apasăm Let’s Go.
  Безымянный 6
 3. Site-ul ne arată că putem zbura din București în Amman cu 29 EURO, în aprilie.
  Безымянный 7
 4. Sau putem vedea informația în formă de calendar. Alegem altă destinație, de exemplu din Odessa, spre Gdansk. Urmăm aceeași procedură.
  Безымянный 12
 5. Vedem că putem zbura din Odessa spre Gdansk, cu 20 EURO, în aprilie. Iar dacă apasăm săgeata de lângă preț, vedem informația în formă de calendar și cu data concretă.
  154
 6. Informația în formă de calendar unde vedem că 14 aprilie e data cu cel mai jos preț.
  IMG_20200317_162418_669

  Aplicația mobilă Ryanair nu dispune de această opțiune, adică Calendarul Prețurilor Joase, nu știu care e motivul, dar puteți intra pe versiunea mobilă a site-ului și urma procedura de mai sus.

Wizzair

Aici totul e mai simplu și butonul Fare Finder se află chiar pe prima pagină.

 1. Deschidem site-ul Wizzair.
 2. Mergem în jos găsim și dăm click pe butonul Fare Finder.
  Безымянный 12
 3. Se va deschide următoarea pagină, unde introducem punctul de plecare și destinația. Cu regret la Wizz nu este posibil de a introduce Anywhere, sau suma dorită,  ca la Ryanair, de aceea va fi nevoie de a introduce fiecare destinație de sine stătător.
  De exemplu luăm punctul de pornire Chișinău și destinația Larnaca (Cipru), după care dăm Search. La fel putem bifa ca să vedem prețurile cu WizzDiscount Club, în cazul în care îl aveți, sau fără discount, dacă nu-l aveți.
  123
 4. Vedem că în aprilie pe data de 6, 10, sau 13 putem zbura din Chișinău spre Larnaca cu 15 EURO. Prețul e pentru toți, pentru WizzDiscount Club va fi 10 EURO. La fel putem verifica și alte luni, apăsând săgeata din colțul drept de sus al calendarului.
  1234

Când procurăm biletele?

  Există o lege conform căreia, cele mai bune prețuri le găsiți cu aproximativ 60 de zile înainte de zbor. E ok, dar uitați de așa ceva în cazul low-costerilor! La ei nu funcționează, iar un preț bun poate fi găsit atât înainte cu câteva luni, sau cu o săptămână – două înainte de zbor! Uneori biletele ieftine pot apărea cu o zi înaintea zborului, din simplu motiv că aeronava nu e plină și decât să zboare cu locuri libere, companiile vând biletele, care câteva zile în urmă costau 40 – 50 EURO, cu 10, sau chiar 5 EURO. De aceea am pentru voi câteva sfaturi:

 1. Aveți mereu la îndemână telefonul cu aplicațiile necesare și cardul bancar cu ceva bani!
 2. Abonați-vă la ofertele low-costerilor, sau a altor companii cu care aveți de gând să zburați!
 3. Găsiți timp pentru călătorii! Probabil acesta e cel mai important și poate cel mai dureros punct… Mă gândesc să scriu un articol, referitor la timpul pentru călătorii, cum îl găsesc și îl gestionez: din propria experiență și experiența altor călători.

  Prieteni, în afară de Wagabond, în Telegram mai sunt două canale moldovenești, care la fel ca și canalul nostru vă ajută să călătoriți ieftin, doar că ambele au content în limba rusă, dar nu văd vreo problemă. Primul, e cel mai vechi și cel mai mare canal despre călătoriile bugetare – Бюджетные путешествия. MD și al doilea, care a crescut destul de repede e Бюджетные Путешествия Молдова.
Vă recomand să vă abonați la ambele, pentru a avea mai multe surse de informație!

Linkuri utile:
Wagabond în Facebookîn Telegram, în Instagram.
3G internet ieftin pentru călătorii: https://teztele.com?ref=13744

  Vă mulțumesc pentru că citiți acest blog, pentru răbdare, like, dislike, share, și comentarii!

  Călătoriți, descoperiți lumea, cunoașteți oameni noi, fiți deosebiți și nebuni!


Un gând despre “Cum găsesc cele mai bune prețuri, la companiile low-cost

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s