Ghid prin aeroporturile din apropierea Moldovei

În ultimul timp, am primit mai multe mesaje cu diferite întrebări referitor la aeroporturile de pe care zbor. Întrebări au fost multe și diferite: de la securitate, până la modalitățile de a ajunge acolo. De aceea am hotărât să scriu acest articol, în care am ales șase aeroporturi, de pe care cel mai des zboară cetățenii noștri.
Articolul dat face parte din help content și poartă un caracter informativ, cu toată informația necesară unui călător.

În articol veți găsi informații, recomandări, scurtă descriere a fiecărui aeroport și modalitățile de a ajunge în șase aeroporturi din apropierea țării noastre: Chișinău, Iași, București Henri Coandă, Odessa, Kyiv Boryspil și Kyiv Zhulyani.
Eu personal, am zburat de pe toate, în măsură egală, în afară de aeroportul din Chișinău, de pe care poate cuiva îi va părea straniu, dar nu am zburat niciodată, doar am aterizat de două ori, când mă întorceam din Moscova. Aceasta în mare parte se datorează faptului că călătoriilor mele sunt legate de prețul jos pentru zboruri, ceea ce Chișinăul oferă foarte rar.

Să începem!

Aeroportul Internațional Chișinău (KIV)

Foto Noi.MD0_IMG_20200303_164337

Principalul aeroport al țării și unicul aeroport de pasageri, care funcționează la moment în Republica Moldova. Aeroportul e situat la 13 km distanță de centrul Chișinăului, în direcția Anenii Noi/Bender.
În prezent, 16 companii aeriene efectuează zboruri charter și zboruri regulate de pe Aeroportul Internațional Chișinău, spre 22 destinații mondiale. 4 transportatori aerieni naționali și 12 internaționali activează pe Aeroportul Chișinău. (Wikipedia)
La moment aeroportul are doar un singur terminal, dar se duc discuții despre construcția celui de-al doilea terminal.

Operatori: Aeroflot, Air Italy, Air Moldova, Arkia Israeli Airlines, Austrian Airlines, Atlas Global, Belavia, FlyOne, LOT Polish Airlines, Lufthansa Regional, Meridiana, S7 Airlines, Tandem Aero, Tarom, Turkish Airlines Ukraine International Airlines, Ural Airlines, Wizzair.

Destinații: Austria, Belarus, Belgia, Cehia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Spania, Turcia, Ucraina. Iar din vară 2020 din și spre Chișinău va zbura compania Air Serbia, cu câteva rute pe săptămână, spre capitala Serbiei, orașul Belgrad.

Cum să ajungi

 • Troleibuzul 30 – circulă din Centrul Chișinăului, de pe bulevardul Ștefan cel Mare, cu un interval de 20 – 30 min.
  Durata călătoriei 35 – 45 min, în dependență de trafic.
  Costul unei călătorii – 2 MDL (0,1 EURO).
 • Microbuzul 165 – circulă din centrul Chișinăului, str. Ismail (vis a vis de UNIC), cu un interval de 10 -20 min.
  Durata călătoriei: 30 – 35 min, în dependență de trafic.
  Costul unei călătorii – 3 MDL (0,15 EURO).
 • Taxi. O călătorie din centrul orașului până la aeroport durează 20 – 25 min.
  Costul călătoriei: 90 – 120 MDL (4,5 – 6 EURO).
  Taxiul poate fi comandat online de pe aplicațiile iTaxi, sau Yandex Taxi (Android, iOS).

Info:
Telefon: +373 22 525 111. Adresa aeroportului o găsiți aici.
Site: http://www.airport.md/homepage-ro/

De ce zborurile din Chișinău costă mult mai scump decât de pe aeroporturile din România sau Ucraina?

Cu mare regret Aeroportul Internațional Chișinău nu se poate lăuda cu mari succese în atragerea companiilor low-cost, așa cum au făcut Iașiul, Bucureștiul, Kievul sau chiar Odessa, unde operează așa giganți ca Wizzair și Ryanair. Chiar și Wizzair-ul care operează câteva zboruri din Chișinău oferă prețuri mult mai înalte decât de pe aeroporturile vecinilor. Care sunt motivele?

 1. În RM funcționează doar un aeroport internațional de pasageri, de aceea nu există concurență între aeroporturi, că în România sau Ucraina!
 2. Monopolizarea pieței de către una sau doua companii aeriene.
 3. Taxele aeroportuare extrem de înalte. Spre exemplu tariful de aterizare pe aeroportul din Iași este de 3 euro/tonă, în timp ce la Chișinău companiile trebuie să achite 7 euro/tonă. Tarifele pentru deservirea pasagerilor sunt aproximativ egale, de 6,2 respectiv 6,9 euro/pasager, diferența cea mai importantă însă apare atunci când e vorba despre taxa de „modernizare a aeroportului”. La Iași această taxă constituie 4 euro/pasager, în timp ce la Chișinău e de 9 euro/pasager. De menționat că o astfel de taxă nici măcar nu există la aeroportul din București.

Aeroportul Internațional Iași (IAS)

Foto Wikipedia0_IMG_20200303_164315

Al patrulea ca mărime aeroport din România și cel mai apropiat de RM, cu excepția aeroportului din Suceava. Este situat în municipiul Iași (România), aflat la aproximativ 8 km nord-est de centrul orașului. Aeroportul Iași este unul dintre cele mai vechi aeroporturi acreditate de pe teritoriul României.
Aeroportul Iași este format din trei terminale. Vechiul terminal, redenumit T1, este folosit ocazional pentru curse charter și speciale, în timp ce terminalul T2 procesează zborurile interne. Terminalul T3, care a înlocuit din punct de vedere operativ terminalul T1, este destinat în principal zborurilor externe și are o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră. (Wikipedia)

Operatori: Aegean Airlines (chartere de sezon), Air Bucharest (chartere de sezon), Austrian Airlines, Blue Air, Corendon Airlines (chartere de sezon), Tarom, Wizzair.

Destinații: Austria Belgia, Cipru, Danemarca, Germania, Grecia, Franța, Italia, Israel, Marea Britanie, România, Turcia, Țările de Jos (Olanda).

Info:
Telefon: +40 232 271 590. Adresa aeroportului o găsiți aici.
Site: https://www.aeroport-iasi.ro/

Aeroportul Internațional Iași cunoaște o dezvoltare puternică în ultimii ani, iar tarifele joase au permis deschiderea a mai multor rute noi de către lowcosterul maghiar Wizzair. La moment se duc tratative despre lansarea pe aeroport și a companiei Ryanair.

Cum ajungi din Iași

 • Autobuzul nr. 50 – circulă de la Gara Iași, Piața Unirii, sau Târgu Cucu, cu un interval de 1 – 2 h, în dependență de zborurile de pe aeroport.
  Durata călătoriei: 40 min – 1 h, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 2,5 RON (0,52 EURO).
 • Taxi. O călătorie din centrul orașului până la aeroport durează 15 – 20 min.
  Costul călătoriei: 25 – 35 RON (5,2 – 7,2 EURO).
  Durata călătoriei: 15 -20 min.
  Aplicații: în Iași funcționează UBER, așa că taxiul poate fi comandat de pe aplicația lor (Android, iOS).

Transport Chișinău – Iași

 • Autobuz/microbuz: de la Autogara Sud Vest Chișinău, se află aici.
  Tel: +373 22 723 983. Site: https://autogara.md/
  Costul unei călătorii: 170 – 220 MDL (8,5 – 11 EURO).
  Durata călătoriei: 4 – 5 h, în dependență de vamă.
  Sosire: Autogara Transbus Codreanu, se află aici. Autogara se află chiar peste drum de Gara de Trenuri Iași, de unde luați autobuzul 50 spre aeroport.
 • Tren: în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, ora 6:10, de la Gara de Trenuri Chișinău, se află aici. Tel: +373 22 832 733.
  Site: http://www.railway.md/. Biletele pot fi procurate online.
  Durata călătoriei 4 – 4,5 h, în dependență de vamă.
  Costul călătoriei 170 – 190 MDL (8,5 – 9,6 EURO).
  Sosire: Gara Socola Iași, se află aici. Pentru a ajunge de la Socola la Gara Iași, e nevoie să luați autobuzul 19, 30, sau taxiul care va costa 15 -19 RONI (3,20 – 4 EURO)

Aeroportul Internațional Henri Coandă, București (OTP)

Foto PSnews0_IMG_20200303_164223

Cel mai mare aeroport din România și unul dintre cele două aeroporturi importante din București (cel de-al doilea fiind Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu din cartierul Băneasa). Aeroportul Henri Coandă este situat în afara zonei urbane a Bucureștiului, în orașul Otopeni, județul Ilfov. (Wikipedia)

Operatori: Aegean Airlines, Aeroflot, Air Bucharest, Air Baltic, Air Canada, Air France, Air Malta, Air Moldova, Air Serbia, Arkia, Austrian Airlines, Blue Air, British Airways, Croatia Airlines, Czech Airlines, Dniproavia, El Al, Ernest Airlines, Eurowings, Flydubai, Iberia Express (sezonier), Israir Airlines (sezonier), KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Nouvelair (chartere de sezon), Pegasus Airlines, Qatar Airways, Ryanair, Scandinavian Airlines, Swiss International Airlines, Tarom, Tunisair (sezonier), Turkish Airlines, Vueling (sezonier), Wizzair.

Destinații: Azerbaidjan, Armenia, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Elveția, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Iordania, Irlanda, Israel, Italia, Liban, Malta, Marea Britanie, Maroc, Norvegia, Polonia, Portugalia, Qatar, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Țările de Jos.

Info:
Telefon: +40 021 204 10 00. Adresa aeroportului o găsiți aici.
Site: https://www.bucharestairports.ro/

În 2019 Aeroportul Internațional Henri Coandă, a transportat în jur de 15 000 000 pasageri.

Cum ajungi din București

 • Autobuzul nr. 780 – circulă de la Gara Basarab, Gara de Nord, cu un interval de 30 min – 1 h. Orarul și ruta o găsiți aici.
  Durata călătoriei: 50 min – 1 h, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 3,5 RON (0,72 EURO).
 • Autobuzul nr. 783 – circulă de la Piața Unirii 2, Piața Unirii 1, Piața Victoriei, cu un interval 30 min – 1 h. Orarul și ruta o găsiți aici.
  Durata călătoriei: 50 min – 1 h, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 3,5 RON (0,72 EURO).
 • Taxi. O călătorie din centrul orașului până la aeroport durează 15 – 20 min.
  Costul călătoriei: 30 – 38 RON (6,3 – 8 EURO).
  Durata călătoriei: 25 -35 min.
  Aplicații: în București funcționează UBER și BOLT, de aceea pentru un turist cele mai comode sunt aceste două servicii. Taxiul poate fi comandat de pe aplicațiile lor (Android, iOS).

Transport Chișinău – București

 • Autobuz/microbuz: zilnic, de la ora 5:00 până la 01:00, Autogara Centrală Chișinău, se află aici.
  Tel: +373 22 542 185.
  Site: https://autogara.md/
  Costul unei călătorii: 280 – 310 MDL (14 – 15,6 EURO).
  Durata călătoriei: 7 – 8 h, în dependență de vamă.
  Sosire: Autogara Filaret, se află aici.
  De la Filaret, cel mai comod ar fi să ajungeți la Piața Unirii, de unde luați autobuzul 783 spre aeroport. Pentru acesta luați tramvaiul 7, sau 47 până la Piața Unirii, unde vă dați jos, apoi mergeți pe jos 200 m până la Piața Unirii 2 și luați autobuzul 783 până la aeroport. Toată ruta o găsiți
  aici.
 • Tren: zilnic, ora 16:56, de la Gara de Trenuri Chișinău, se află aici.
  Tel: +373 22 832 733.
  Site: http://www.railway.md/. Biletele pot fi procurate online.
  Costul călătoriei în cupe: 559 MDL (28 EURO).
  Sosire în București: ora 6:02, Gara de Nord, se află aici.
  Site: https://www.cfrcalatori.ro/

Aeroportul Internațional Odessa (ODS)

Foto Avianews0_IMG_20200303_164510

Aeroportul orașului Odessa, al treilea ca mărime oraș din Ucraina. Se află la o distanță de 7 km sud-vest de centrul orașului.

Operatori: Air Baltic, Atlasglobal (charter), Austrian Airlines, Azur Air Ukraine (charter), Bulgaria Air, Buta Airways, Czech Airlines, El Al, Elinair (sezonier), Ernest Airlines, Flydubai, Israir, LOT Polish Airlines (sezonier), Onur Air (charter), Ryanair, SkyUp, Turkish Airlines, Wizzair, Белавиа, МАУ, Роза Ветров, Эйр Аланна (sezonier).

Destinații: Armenia (sezonier), Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Cehia, Egipt (sezonier), Emiratele Arabe Unite, Georgia, Germania, Grecia, Israel, Letonia (sezonier), Lituania (sezonier), Polonia, Slovacia, Turcia, Ungaria, Ucraina.

Info:
Telefon: +38 048 705 39 31. Adresa aeroportului o găsiți aici.
Site: https://odesa.aero/

În 2019, practic concomitent pe aeroportul din Odessa, s-au lansat două cele mai mari companii low-cost din Europa: Wizzair și Ryanair, ceea ce a făcut aeroportul și mai atractiv.
La începutul anului 2020 toate zborurile au fost transferate în terminalul nou al aeroportului.

Cum ajungi din Odessa

Nu știu care e motivul, dar până acum nu există o rută directă, normală din oraș spre aeroport, chiar dacă acesta se află alături de oraș și e utilizat de tot mai mulți pasageri. Deci, luați taxi, care în Odessa e destul de ieftin.

 • Taxi. O călătorie din centrul orașului, sau Gara de Trenuri până la aeroport durează 20 – 25 min.
  Costul călătoriei: 80 – 120 UAH (3 – 4,3 EURO).
  Aplicații: în Odessa funcționează UBER, BOLT și Uklon (serviciu local). Taxiul poate fi comandat de pe aplicațiile lor (Android, iOS).

Transport Chișinău – Odessa

 • Autobuz/microbuz: zilnic, de la ora 5:50 până la 00:27 de la Autogara de Nord Chișinău, se află aici.
  Tel: +373 22 411 334
  Site: https://autogara.md/, http://garanord.md/
  Costul unei călătorii: 200 MDL (10 EURO).
  Durata călătoriei: 5 -5,5 h, în dependență de vamă.
  Sosire: Autogara Centrală Odessa, se află aici, sau Autogara Privoz, se află aici. Majoritatea rutelor merg spre Autogara Privoz, ceea ce e foarte comod, căci se află în centru și în vecinătate de Gara de Trenuri.
 • Tren: în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, ora 7:09, de la Gara de Trenuri Chișinău, se află aici.
  Tel: +373 22 832 733.
  Site: http://www.railway.md/. Biletele pot fi procurate online.
  Durata călătoriei 4 – 4,5 h, în dependență de vamă.
  Costul călătoriei 170 – 190 MDL (8,5 – 9,6 EURO).
  Sosire: Gara de Trenuri Odessa, se află aici.

Aeroportul Internațional Kyiv Boryspil (KBP)

Foto Avianews0_IMG_20200303_164202

Cel mai mare aeroport din Ucraina și cel mai mare din această listă. Aeroportul e situat în afara orașului, la aproximativ 30 km est de centrul orașului, pe teritoriul regiunii Kiev și parțial pe teritoriul orașului Boryspil. Aeroportul deservește 83 rute internaționale și 12 locale.

Operatori: Aegean Airlines, Aigle Azur, Air Baltic, Air Serbia, Air Astana, Air France, Air Malta, Austrian Airlines, Bravo Airways, British Airways, Brussels Airlines, Buta Airways, Czech Airlines, El Al, Ellinair, Flydubai, Georgian Airways, Iraqi Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Lauda, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Qatar Airways, Ryanair, SkyUp, Turkish Airlines, Yanair, Азур Эйр Украина, Белавиа, Джоника, МАУ.

Destinații: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Franța, Finlanda, Georgia, Germania, Grecia, Egipt, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Estonia, India, Iordania, Irak, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Qatar, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Spania, SUA, Suedia, Țările de Jos, Ucraina, Ungaria, Vietnam.

Aeroportul dispune de câteva terminale: A, B, C, D, F.

 • Terminalul A – orientat spre rutele interne din Ucraina. Închis din 14.09.2011.
 • Terminalul B – deservește o parte din rutele interne și internaționale. Din decembrie 2014 rutele interne au fost transferate în terminalul D, iar acest terminal a fost temporar închis.
 • Terminalul C – până în 01.08.2012 a deservit pasagerii VIP. La moment e închis.
 • Terminalul D – terminalul de bază al aeroportului. Deservește atât rute interne și internaționale, cât și pasagerii VIP.
 • Terminalul F – deservește companiile low-cost, de exemplu Ryanair, sau SkyUp și zborurile charter.

Info:
Telefon: +38 044 367 45 05. Adresa aeroportului o găsiți aici.
Site: https://kbp.aero/

Cum ajungi din Kiev

 • Autobuzul nr. 322 (Sky Bus) – circulă non-stop, din fața terminalului Sud al Gării de Trenuri din Kiev cu un interval de 20 – 30 min ziua și 40 min – 1 h noaptea. Gara se află aici. Situl transportatorului: https://skybus.kiev.ua/kiev.html
  Durata călătoriei: 45 min – 1 h, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 100 UAH (3,6 EURO).
 • Trenul Kyiv Boryspil Express – circulă non-stop, de la terminalul Kyiv Pasazjirski, al Gării de Trenuri din Kiev cu un interval de 45 min – 1 h.
  Durata călătoriei: 35 – 40 min.
  Costul călătoriei: 90 UAH (3,2 EURO).
 • Taxi. O călătorie din centrul orașului, sau Gara de Trenuri Kiev, până la aeroport durează 35 – 45 min, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 250 – 350 UAH (9 – 12,5 EURO).
  Aplicații: în Kiev funcționează UBER, BOLT și Uklon (serviciu local). Taxiul poate fi comandat de pe aplicațiile lor (Android, iOS). În afară de acestea, găsiți o mulțime de alte servicii de taxi, doar că cele menționate mai sus, sunt cele mai comode pentru un turist.

Transport Chișinău – Kiev

 • Autobuz: de la Autogara de Nord Chișinău, se află aici.
  Tel: +373 22 411 334
  Site: https://autogara.md/, http://garanord.md/
  20:30 Chișinău – Kiev, circulă pe dăți impare și trece prin Orhei, Soroca, Otaci.
  21:30 Chișinău – Kiev, circulă zilnic și trece prin Dubăsari, apoi vama Goianul Nou (RMN).
  23:30 Chișinău – Kiev, circulă pe dăți impare și trece prin Dubăsari, apoi vama Goianul Nou (RMN).
  Costul unei călătorii: 280320 MDL (10 – 11,4 EURO).
  Durata călătoriei: 8 – 9 h, în dependență de vamă și ruta aleasă.
  Sosire: Autogara Centrală Kiev, se află aici.
  Pentru întoarcerea din Kiev spre Chișinău, biletele pentru aceste autobuze pot fi procurate online, de pe aplicația ucraineană Busfor, sau situl lor. Doar că sunt puțin mai scumpe ca la autogară.
 • Chișinău Podolsk (fostul Kotovsk) – Kiev. În dependență de ora zborului, puteți ajunge în Kiev cu escală prin orașul Podolsk, care se află la 120 km Nord Est de Chișinău și care e un nod feroviar important. Până la Podolsk zilnic circulă două microbuze de la Autogara de Nord Chișinău.
  Microbuz: zilnic la ora 6:40 și 12:40.
  Durata călătoriei 4 – 4,5 h, în dependență de vamă.
  Costul călătoriei 110 MDL (5,7 EURO).
  Sosire: Autogara Podolsk, se află aici. De la autogară luați orice microbuz în direcția centru. Gara de Trenuri se află chiar în centrul orașului. Orașul e mic.

  Tren Podolsk – Kiev. În Ucraina, căile ferate sunt destul de dezvoltate și acoperă toată țara, iar călătoriile cu trenul sunt ieftine. Biletele le puteți procura online, atât de pe situl Căilor Ferate, cât și de pe aplicația mobilă УЗ (Android, iOS).
  Cea mai simplă cale de a ajunge de la Autogara Centrală, până la Gara de Trenuri, de unde pornesc autobuzele spre aeroport, este metroul. Stația Demiivska (M2), de unde luați trenul în direcția centru, se află în apropierea autogării, mergeți până la stația Maidan Nezalezhnosti, unde treceți pe linia M1 și luați trenul până la stația Vokzalna, unde se află Gara de Trenuri. Tot traseul îl găsiți
  aici.

Eu personal folosesc această cale destul de des, când am un zbor matinal din Kiev, căci autobuzele ajung după ora 6 dimineață, după care mai este nevoie minim de 2 h pentru a ajunge la aeroport, iar varianta prin Podolsk îmi permite să aleg din mai multe trenuri, în dependență de ora sosirii acestora în Kiev.

Aeroportul Internațional Kyiv Zhuliany (IEV)

Foto bigmir)net0_IMG_20200303_164242

Aeroportul Internațional Igor Sikorsky Kyiv (Zhuliany) este unul dintre cele două aeroporturi de pasageri din capitala Ucrainei, celălalt fiind Aeroportul Internațional Boryspil. Acesta este deținut de municipalitatea Kiev și situat în cartierul Zhuliany, la aproximativ 7 km Sud Vest de centrul orașului. (Wikipedia)

Operatori: Alitalia, Belavia, Bravo Airways, Buta Airways, Ernest Airlines, Jordan Aviation, LOT Polish Airlines, Pegasus Airlines, Vueling Airlines, Wizzair, Yan Air, Белавиа, Мотор Сич, Урга (charter).

Destinații: Austria, Azerbaidjan, Belarus, Cipru, Danemarca, Estonia, Georgia, Germania, Grecia, Iordania, Iran, Israel, Italia, Liban, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Aeroportul e mic, de aceea toate zborurile sunt efectuate dintr-un singur terminal.

Info:
Telefon: +38 044 364 45 14. Adresa aeroportului o găsiți aici.
Site: https://iev.aero/

Cum ajungi din Kiev

 • De la Autogara Centrală:
  Microbuzul 220: circulă cu un interval de 10 – 15 min. Ruta o găsiți aici.
  Durata călătoriei: 35 – 45 min, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 8 UAH (0,3 EURO).
  Taxi. O călătorie cu taxiul va dura aproximativ 30 min, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 70 – 80 UAH (2,5 – 3 EURO).
  Aplicații: funcționează UBER, BOLT și Uklon (serviciu local). Taxiul poate fi comandat de pe aplicațiile lor (Android, iOS).
 • De la Gara de Trenuri:
  Autobuzul nr. 9: circulă din fața terminalului de Sud al gării, cu un interval de 20 – 30 min. Ruta o găsiți aici.
  Durata călătoriei: 40 – 45 min, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 8 UAH (0,3 EURO).
  Microbuzele nr. 368/805: circulă din fața terminalului de Sud al gării, cu un interval de 10 – 15 min. Ruta o găsiți aici.
  Durata călătoriei: 40 – 45 min, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 20 UAH (0,7 EURO).
  Taxi. O călătorie cu taxiul va dura aproximativ 20 min, în dependență de trafic.
  Costul călătoriei: 60 – 70 UAH (2,1 – 2,5 EURO).
  Aplicații: funcționează UBER, BOLT și Uklon (serviciu local). Taxiul poate fi comandat de pe aplicațiile lor (Android, iOS).

Transport Chișinău – Kiev
Vezi informația din descrierea Aeroportului Internațional Kyiv Boryspil.

Sper ca informația din acest articol să fie utilă pentru voi! Nu vă temeți să zburați de pe alte aeroporturi… totul e foarte simplu!

Prieteni, în afară de Wagabond, în Telegram mai sunt două canale moldovenești, care la fel ca și canalul nostru vă ajută să călătoriți ieftin, doar că ambele au content în limba rusă, dar nu văd vreo problemă. Primul, e cel mai vechi și cel mai mare canal despre călătoriile bugetare – Бюджетные путешествия. MD și al doilea, care a crescut destul de repede e Бюджетные Путешествия Молдова.
Vă recomand să vă abonați la ambele, pentru a avea mai multe surse de informație!

Linkuri utile:
Wagabond în Facebook: https://www.facebook.com/Wagabond-Travel
Wagabond în Telegram: https://www.t.me/wagabond_travel
Wagabond în Instagram: https://www.instagram.com/wagabond_travel/
3G internet ieftin pentru călătorii: https://teztele.com?ref=13744

Vă mulțumesc pentru că citiți acest blog, pentru răbdare, like, dislike, share, și comentarii!

Călătoriți, descoperiți lumea, cunoașteți oameni noi, fiți deosebiți și nebuni!


3 gânduri despre “Ghid prin aeroporturile din apropierea Moldovei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s