Cum găsesc zboruri ieftine. Câteva sfaturi utile

  Prețul biletelor de avion este unul din principalele motive de ce multă lume nu călătorește! Mulți consideră zborul cu avionul, un lux, extrem de scump, ceea ce nu e adevărat. Prin Europa cu avionul poți călători mai ieftin decât cu autocarul sau trenul. Principal să fii informat și să ai posibilitatea sa achiți imediat rezervarea. Acest fapt, se datorează existenței a câtorva mari companii de lowcost(preț jos), ca de exemplu WizzAir, RyanAir sau EaseJet. Restul sunt doar o imitație de lowcoster. De doi ani de când am început a călători activ, cel mai scump zbor a fost de 180 €, pentru două persoane, București-Tel Aviv-București, operator WizzAir, iar cel mai ieftin a fost de 56 €, pentru două persoane, București-Roma-București, administrat de RyanAir. Acum intrebați-vă cât costă o tură cu autocarul din Chisinău, sau chiar București, până la Roma?

  Acum hai să trecem la sfaturi, adică la experiența mea de a gasi zboruri ieftine. Apropo, dacă cineva cunoaște si alte modalități în afară de cele ce le voi descrie mai jos, rog să vă împărțiți cu ele în comentarii! Deci:

1. Rezervarea din timp. Este o regulă nescrisă referitor la aceasta, cele mai ieftine bilete le găsești cu 58-60 zile înainte de zbor, rezervate pentru zilele de marți sau miercuri. Dar regula e bună mai mult pentru companiile care nu sunt considerate lowcost si mai mult pentru zboruri la distanțe mari.

2. Promoții. Aici sunt câteva categorii:
– lansarea unei rute noi. Când o companie lansează o rută nouă, deseori scoate în vânzare zboruri la prețuri promoționale. Promoția de obicei durează câteva zile și doar pentru o anumită perioadă. Așa de exemplu a fost când WizzAir a lansat ruta Iași-Paris. Biletele se vindeau la preț de 15 €, per persoană într-o direcție.
– aniversări. Deseori companiile scot în vânzare zboruri promoționale, la diverse dăți sau aniversările legate de activitatea lor. De aceea e important să fii abonat la newsfeedurile lor. Așa de exemplu in iulie anul trecut am aflat că RyanAir a scos în vânzare zboruri cu -25%, cu ocazia zilei de naștere a companiei. Am luat zbor București-Madrid-București, pentru octombrie, cu doar 135 €, pentru două persoane.

3. Cu câteva zile înainte de zbor. Deseori companiile nu-și vând toate biletele pentru un anumit zbor. În așa caz, cu câteva zile înainte de zbor si atunci când înțeleg că nu vor mai fi vânzări, reduc prețurile pentru locurile rămase cu 50 sau chiar mai multe procente.

4. Cu câteva săptămâni înainte de sărbători. Toți cunoaștem că majoritatea turiștilor vizitează anumite locuri, orașe cu oarecare ocazii…sărbători naționale, religioase, anul nou sau ziua îndrăgostiților. Companiile știu despre acest lucru și evident ridică considerabil prețurile pentru acele zboruri in acea perioadă. Dar, ca să aibă vânzări și in alte perioade, zborurile de exemplu cu 2-3 săptămâni înaintea acestor evenimente, sunt practic de două ori mai ieftine. Așa am procurat bilete pentru Israel, la început lui aprilie 2018, cu 180 € pentru două persoane, tur-retur. Iar la sfârsitul lunii, adică de paști, același zbor era deja de la 250-300 €.

5. Zboruri în nesezon. La fel ca și cu sărbătorile, în cele mai aglomerate perioade ale anului, companiile ridică prețurile pentru anumite destinații. De exemplu, dacă vrei să zbori spre litoral, Turcia, Grecia, Italia, Spania, Cipru… evident că cele mai scumpe zboruri vor fi pentru perioadele iunie-mijlocul lui octombrie. De aceea alegeți luna mai sau sfârșitul lui octombrie. Apa in Marea Mediterană încă e destul de caldă, turiști puțini și bilete ieftine. In mai anul trecut am luat zbor București-Atena-București, pentru două persoane, cu doar 107 €. Apa în Marea Egee era destul de ok, in schimb turiști puțini și zborul foarte ieftin.

6. Procurarea unui discount de la companii. WizzAir are așa un program ca WizzDiscount Club. Achiți 30 € și primești pentru un an o reducere de 10 € la fiecare zbor. Dacă zbori des e foarte convenabil. După două zboruri îti scoți banii, cum se zice. Sau ți-l oferă gratis, pentru rezervări frecvente, ca in cazul meu. La alte companii nu știu daca exista așa ceva.

7. Schimbarea milelor acumulate pe reduceri. Multe companii, in special în SUA, câteva din Europa și chiar FlyUIA din Ucraina, oferă clienților săi, in calitate de bonusuri, mile. Cu fiecare zbor milele se acumulează pe contul tău personal și apoi le poți utiliza ca reduceri la următoarele zboruri. La companiile lowcost, așa ceva nu există.

  Parcă e tot! Sper să va fie utilă această informație, să găsiți zboruri cât mai ieftine și să ajungeți în cele mai interesante țări și orașe🙂


5 gânduri despre “Cum găsesc zboruri ieftine. Câteva sfaturi utile

 1. Utila informatie.
  O altă sursă a biletelor ieftine sunt.
  Omio.com ( voucher 10 euro gratuit la inregistrare)
  Volotea.com ( mebru megavoltea poate fi achiziționată cu testare de 30 zile, respectiv poti intoarce banii pina la expirarea acestor 30 de zile iar statul de membru este valid, adică beneficiez de reduceri)
  Booking.com ( efectuezi mai multe rezervări, nu este necesar ca toate sa fie utilizate, iar in schimb primesti membru Genius, cu reduceri si oferte bune)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s